verhuizen2

10 belangrijke verhuistips

6 april 2017 | Categorie: Woonverzekeringen

Het verhuizen naar een nieuwe woning is vrij druk en hectisch. Natuurlijk komt er veel bij kijken en wilt u alles zo snel mogelijk op orde hebben. Vaak zijn er bepaalde zaken die u over het hoofd ziet. Om dat te voorkomen hebben wij een aantal belangrijke verhuistips voor u op een rij gezet.

1. Uw energiecontract

Als eerste kunt u de verhuizing tijdig doorgeven aan uw energie leverancier. Deze kan dan vervolgens een nieuwe berekening maken van het zogenaamde voorschotbedrag. Indien uw energiecontract nog niet afloopt is meeverhuizen aan te raden om onnodige aansluitkosten te voorkomen.

2. Nieuwe energieleverancier?

Indien u het contract met de huidige energieleverancier wilt opzeggen zult u zelf op zoek moeten gaan naar een andere leverancier. Een contract voor onbepaalde tijd kunt u maandelijks opzeggen. Let wel op dat u altijd eerst een goed vergelijk doet tussen verschillende energie leveranciers. Hier kan namelijk per regio een groot verschil in zijn.

3. Een woning met stadsverwarming

Indien uw woning de beschikking heeft over stadsverwarming bent u niet langer afhankelijk van gas of een energieleverancier. Voor de meeste energie leveranciers is het geen probleem om een combinatiecontract te veranderen naar alleen stroom. U dient dit echter wel specifiek, en ruim op tijd door te geven.

4. Energie in huurcontract

In sommige gevallen regelt de huisbaas zelf een energieleverancier en kan deze zijn inbegrepen in de huurprijs. Indien dit het geval is zult u dus ook het contract met uw huidige energieleverancier op moeten zeggen.

5. Meterstanden doorgeven

Zodra u de verhuizing doorgeeft aan uw leverancier ontvangen u een formulier waarop u de meterstanden in dient te vullen. Vul de meterstanden in op de dag van de sleuteloverdracht, onderteken de formulieren en stuur deze terug aan uw energieleverancier.

6. Verhuizing doorgeven aan uw verzekeraar

Zodra uw verhuizing een feit is dient u dit ook te melden aan uw verzekeraar. Het is namelijk verstandig om direct een nieuwe inboedel– of opstalverzekering op uw nieuwe adres af te sluiten. Maar controleer vooral ook uw autoverzekering. Straat, postcode en woonplaats hebben allemaal invloed op de hoogte van uw autopremie. Deze kan dus hoger of lager uitvallen als u verhuist. Indien de premie veranderd ontvangt u hiervan een melding.

7. Overstappen door premieverhoging

Indien u een hogere premie voor uw autoverzekering krijgt voorgeschoteld kunt u in de meeste gevallen direct overstappen. Wij raden u aan om in dit geval eerst autoverzekeringen te vergelijken voor het nieuwe adres. Grote kans dat een andere verzekeraar u een beter aanbod kan doen.

8. Pakket meenemen, geen dag zonder internet

Controleer of uw huidige abonnement ook wordt aangeboden op het nieuwe adres, dit zodat u deze gemakkelijk kunt meeverhuizen. In sommige gevallen kan het zo zijn dat u verhuiskosten dient te betalen. Het beste moment om de verhuizing door te geven, is de dag waarop de sleuteloverdracht bekend is.

9. Check en vergelijk

Misschien heeft u al jaren hetzelfde abonnement, dan kan het handig zijn om deze eens te vergelijken. Het kan namelijk zo zijn dat andere aanbieders veel goedkoper zijn. Een verhuizing is dus het perfecte moment om alle abonnementen, verzekeringen en leveranciers eens goed te vergelijken.

10. Nieuwe abonnementen en verzekeringen

Indien u een nieuw abonnement wilt aanvragen is het verstandig dit minimaal een maand op voorhand te doen. Het kan in sommige gevallen namelijk even duren voor het netwerksignaal is geactiveerd.

Mocht u nog op zoek zijn naar een goede inboedel- of opstalverzekering neem dan geheel vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs. U kunt ons bereiken op 0186 60 72 45 of via de mail. Via onze website kunt u tevens geheel vrijblijvend een online vergelijk doen van verschillende inboedelverzekeringen.