people-2557399_1920

5 verzekeringen indien u als student op kamers gaat

6 september 2017 | Categorie: Woonverzekeringen

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Gaat u op kamers? Dan breekt er een leuke en spannende tijd aan. Voor u zich volledig op uw studentenleven kunt storten dienen er echter veel dingen geregeld te worden. Na het vinden van een kamer zult u een inboedel moeten regelen, schoolboeken, vervoer en dient u zichzelf goed te verzekeren. Welke verzekeren zijn voor u als student het beste als u op kamers gaat? Wij zetten ze op een rij.

1. Een opstalverzekering

Voor uw studentenkamer is een opstalverzekering altijd een goede keuze. Deze verzekering vergoed namelijk eventuele schade aan de kamer. Denk hierbij aan schade veroorzaakt voor brand, blikseminslag of een storm. Meestal dient de verhuurder dit zelf te regelen. Vraag het dus altijd na voordat u zelf op eigen houtje een verzekering afsluit.

2.Een inboedelverzekering

Voor alle spullen van waarde die u bezit of koopt kunt u een inboedelverzekering afsluiten. Denk hierbij aan uw bankstel, televisie, laptop of fotocamera. Deze verzekering is niet verplicht maar wel zeer verstandig. Mocht er namelijk ooit een brand uitbreken en al uw spullen worden vernietigd dan heeft u met deze verzekering recht op vergoeding. Hetzelfde geldt uiteraard in geval van diefstal.

3.Een aansprakelijkheidsverzekering

In uw studententijd kan het er nog wel eens wild aan toe gaan. Met een aansprakelijkheidsverzekering bent u na uw 27ste gedekt voor schade die u veroorzaakt bij anderen. Bent u jonger dan 27 jaar? Dan valt u onder de aansprakelijkheidsverzekering van uw ouders.

4.Een rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering is vrij prijzig en ligt misschien niet voor de hand. Echter is deze verzekering zijn geld zeker waard. Zo kunt u met deze verzekering juridische hulp krijgen indien u een conflict krijgt met uw verhuurder, huisgenoten of buren.

5.Een reisverzekering of zorgverzekering

Deze twee verzekeringen zijn niet van belang voor uw kamer maar wel belangrijk voor u als student. Voor een reisverzekering bent u tot uw 27ste meeverzekerd bij uw ouders. Een zorgverzekering is verplicht vanaf uw 18de , daarvoor bent u uiteraard ook meeverzekerd bij uw ouders.

Bent u nog op zoek naar één van de bovenstaande verzekeringen? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs. U kunt ons bereiken op 0186 60 72 45 of via de mail. Via onze website kunt u tevens geheel vrijblijvend een online vergelijk doen van verschillende inboedelverzekeringen.