pool-690034_1920

Bespaar energie tijdens uw zomervakantie!

28 juni 2018 | Categorie: Woonverzekeringen

Gaat u langer dan 2 weken op zomervakantie? Dan is het verstandig om eens goed uw energieverbruik op een rijtje te zetten. U kunt tijdens uw vakantie namelijk flink besparen op uw energiekosten. Wij zetten graag wat handige tips voor u op een rij.

1.De stand-by sluipverbruikers

Zonder dat u het misschien in de gaten heeft staan er in uw huis vele zogenoemde “sluipverbruikers” ofwel apparaten die in stand-by modus staan. Deze apparaten verbruiken echter nog steeds stroom! Denk hierbij aan uw televisie, computers, laptops, tablets, een muziek installatie of uw koffiezetapparaat. Loop een rondje door uw huis en haal alle stekkers uit het stopcontact. Zo bent u er ook zeker van dat er bij blikseminslag niets kapot kan gaan m.b.t. uw apparatuur.

2.Zet uw vriezer uit

Een lange vakantie kan het ideale moment zijn om de koelkast en het vriesvak eens goed onder handen te nemen en goed schoon te maken. Eet zoveel mogelijk producten op, zet hem uit en laat hem ontdooien. Laat de deur van de koelkast na de grote schoonmaak een klein beetje open staan zodat vieze geurtjes weggaan. Zo begin u na de vakantie weer met een schone koelkast!

3.Let op uw boiler

Sommige moderne boilers beschikken over verschillende automatische standen die ervoor zorgen dat een bepaalde hoeveelheid water contant verwarmd wordt zodat u direct kunt beschikken over warm water. Indien u langdurig op vakantie gaat is dit natuurlijk niet nodig. Het kan dan ook een goed idee zijn om de boiler uit te schakelen zodra u op vakantie gaat.

4.Thermostaat op 15 graden

Net als de boiler beschikken ook de meeste thermostaten over een automatische stand die automatisch aanspringt indien de temperatuur in uw woning te koud wordt. Programmeer de thermostaat daarom tijdens uw vakantie in op 15 graden. Het Nederlandse weer is immers zeer onvoorspelbaar.

5.Tijdschakelaars

Met een tijdschakelaar kunt u instellen wanneer het licht wel of niet moet branden in uw woning. Dit scheelt niet alleen onnodig stroomverbruik, maar zorgt er ook voor dat uw woning er bewoond uitziet om inbrekers af te schrikken.

Loop voor u op vakantie gaat ook nog even uw inboedelverzekering na om te zien of u nog steeds correct verzekerd bent tegen diefstal in uw woning. Indien u nog op zoek bent naar een goede inboedel- of opstalverzekering, dan kunt u geheel vrijblijvend contact opnemen met één van onze adviseurs. U kunt ons bereiken op 0186 60 72 45 of via de mail. Via onze website kunt u tevens geheel vrijblijvend een online vergelijk doen van verschillende inboedelverzekeringen.