blikseminslag

Bliksemschade: verzekeren en voorkomen

29 september 2015 | Categorie: Inboedelverzekering

In Nederland kan het weer flink tekeer gaan. Regenbuien en ook onweersbuien komen regelmatig voor in ons kikkerlandje. Als het onweert en de bliksem veroorzaakt schade aan je woning of aan je inboedel, hoe zit het dan precies met je verzekering? Verzekeren je inboedelverzekering en opstalverzekering de schade door blikseminslag?

Bliksemschade

Door de inslag van bliksem kan op verschillende manieren schade ontstaan. Een blikseminslag kan zorgen voor scheuren in je muren. Daarnaast brengt blikseminslag ook vaak brand met zich mee. Maar een blikseminslag hoeft niet per sé bij jou thuis in te slaan om woning aan of in jouw woning te veroorzaken. Als de bliksem op een andere plek is ingeslagen kan de brand nog wel jouw woning bereiken. Daarnaast is het zo dat in de buut van de blikseminslag vaak een hoge spanning ontstaat in de bodem en de atmosfeer. Vaak komen elektrische apparaten hierdoor onder te veel spanning te staan en gaan kapot. Dit is overspanning- en inductieschade.

Dekt je verzekering bliksemschade?

Bij standaard inboedelverzekeringen is schade door zowel bliksem als brand meeverzekerd. Als je spullen beschadigt raken krijg je dus een vergoeding van je verzekeraar. Dit geldt ook voor de opstalverzekering. Schade aan je woning door toedoen van bliksem of brand valt normaal ook onder de dekking.

Inboedel- of opstalverzekering vergelijken

Als je je woning of je spullen wilt beschermen tegen brand, blikseminslag en andere risico’s dan kun je de inboedel- en opstalverzekering afsluiten. Via onze website kun je eenvoudig je opstal- of inboedelverzekering vergelijken. Je kunt er ook voor kiezen om beide verzekeringen samen te vergelijken in een pakketvergelijking. Dit kan vaak extra korting opleveren!