maxresdefault

Brand in uw woning, bent u goed voorbereid?

17 maart 2017 | Categorie: Inboedelverzekering

Brand is het grootste gevaar voor uw woning. Veiligheid en preventie in de vorm van een rookmelder spelen daarin een cruciale rol. In 70 procent van alle Nederlandse woningen hangt een rookmelder. Dit lijkt misschien heel veel en erg positief, echter blijkt uit onderzoek van de Brandweeracademie dat slechts in 45 procent de rookmelder ook daadwerkelijk functioneert.

Onderhoud van de rookmelder

  • Controleer met regelmaat de batterijen
  • Hang de rookmelder op de juiste plaats, de meest ideale plekken zijn de hal, de overloop en in uw slaapkamer
  • Koppel uw rookmelders zodat zij allemaal afgaan als één melder rook detecteert
  • Koppel uw rookmelder door naar uw mobiele telefoon of iemand anders indien u langdurig afwezig bent.
  • Vervang uw rookmelder iedere 10 jaar, dit is namelijk de maximale levensduur.

Test uw rookmelder

Het regelmatig controleren van uw rookmelder is zeer belangrijk. Indien de rookmelder een piep geluid maakt is dit vaak de indicatie van een lege batterij. Ook is het verstandig om iedere maand de werking van de rookmelder te resten. Meer dan 15 procent van de Nederlanders doet dit niet zo blijkt uit het onderzoek. Hierdoor loopt u het risico niet te weten of de melder nog naar behoren werkt.

Maak een vluchtplan

Meer dan de helft van de Nederlanders heeft nooit nagedacht over een vluchtplan. In het geval van brand is het belangrijk dat u de woning binnen 5 minuten kunt verlaten. Via welke route verlaat u de woning en waar buiten de woning treft u elkaar? Door dit samen te bespreken en plannen bespaart u kostbare tijd in geval van nood.

Preventie en verzekering

Tot slot willen wij u adviseren om de brandpreventie in zijn geheel eens goed te doorlopen. Heeft u genoeg rookmelders, en werken zij ook nog allen naar behoren? Ook een brandblusser, een blusdeken en een vluchtplan horen in het preventiepakket. Laat ten slotte ook uw inboedelverzekering eens goed doorlichten.

Mocht u nog op zoek zijn naar een goede inboedel- of opstalverzekering neem dan geheel vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs. U kunt ons bereiken op 0186 60 72 45 of via de mail. Via onze website kunt u tevens geheel vrijblijvend een online vergelijk doen van verschillende inboedelverzekeringen.