bril

Bril kapot en je verzekering: welke verzekering vergoedt de schade?

23 juli 2015 | Categorie: Aansprakelijkheidsverzekering

Brillen zijn voor veel mensen een grote uitkomst. Maar ze zijn vaak ook erg kwetsbaar en duur. Als je bril kapot is wel je natuurlijk graag dat deze schade vergoedt wordt door je verzekering. Welke verzekering kun je hiervoor afsluiten en wanneer is er dekking?

Schade veroorzaakt door iemand anders: aansprakelijkheidsverzekering

Als jouw bril kapot is gemaakt door een ander persoon dan kan die persoon een beroep doen op zijn aansprakelijkheidsverzekering. Wanneer iemand je bijvoorbeeld feliciteert en je hierbij iets te hard omhelst waardoor jouw bril op de grond valt en sneuvelt, dan kan hij de schade claimen op zijn aansprakelijkheidsverzekering.

Als de leeftijd van de persoon jonger is dan 14 jaar dan worden vaak de ouders aansprakelijk gesteld. Als het goed mogelijk was voor het ‘slachtoffer’ om de schade aan te zien komen dan wordt er niemand aansprakelijk gesteld.

Als bijvoorbeeld een jongetje van 8 jaar aan het voetballen is en de bril van een voorbijganger van zijn hoofd schiet dan had de voorbijganger deze schade niet aan kunnen zien komen. Ervan uitgaande dat hij niet bij een penalty over de doellijn liep.

Een man gaat met zijn buurjongen van 8 jaar voetballen, hij doet zijn bril af doet en legt deze naast de doelpaal. Als de buurjongen tijdens het voetballen nu met de bal de bril beschadigt dan is hij niet aansprakelijk. Deze schade had de buurman absoluut kunnen zien aankomen.

Goedkope aansprakelijkheidsverzekering? Vergelijk aansprakelijkheidsverzekeringen met 10% internetkorting!

Inboedelverzekering

Als je binnenshuis zelf per ongeluk je bril kapot hebt gemaakt doordat je hem per ongeluk van tafel hebt laten vallen dan kun je dit claimen bij je inboedelverzekeraar. Veel verzekeraars sluiten schade aan brillen echter uit in de polisvoorwaarden. Controleer dit in de voorwaarden van je inboedelverzekering.

Goedkope inboedelverzekering? Vergelijk inboedelverzekeringen met 10% internetkorting!