Diefstal en inbraak bij inboedelverzekering

Diefstal en inbraak

Inbraak en diefstal zijn twee vormen van schade die zich in Nederland helaas regelmatig voordoen. Niet voor niets vinden veel mensen het belangrijk om inbraak en diefstal te verzekeren door middel van het afsluiten van een inboedelverzekering. Zo hoef je de kosten van een inbraak in ieder geval niet zelf te betalen. Schades aan je spullen veroorzaakt door inbraak en diefstal kunnen geclaimd worden op de inboedelverzekering, schades aan je woning kun je claimen op de opstalverzekering. 

Met een inboedelverzekering verzeker je de spullen in je woning. Braakschade door inbraak is gedekt op de opstalverzekering. Sommige zaken die zich buiten het huis bevinden, bijvoorbeeld in de tuin, schuur, kelderbox, maar ook diefstal uit de auto (meestal tot een bepaald bedrag) kunnen ook gedekt zijn op je inboedelverzekering. In de polisvoorwaarden van je inboedelverzekering staat exact vermeld welke zaken bij uw inboedelverzekering gedekt zijn en welke niet. Het is belangrijk dat je je voor het afsluiten van een inboedelverzekering goed in de polisvoorwaarden verdiept.

Veel inboedelverzekeraars willen bij het afsluiten van je inboedelverzekering weten hoe je woonhuis is beveiligd tegen diefstal en of je preventieve maatregelen hebt genomen om inbraak te vermijden. Heb je een goede beveiliging tegen inbraak hebt en heb je preventieve maatregelen genomen tegen inbraak en diefstal? Dan krijg je vaak korting op je inboedelverzekering.