Inbraak-12

Diefstal zonder inbraakschade of braaksporen, wat dekt uw inboedelverzekering?

12 april 2018 | Categorie: Inboedelverzekering

In de meeste gevallen word diefstal in uw woning gedekt door de inboedelverzekering. Maar wat als er geen inbraakschade/braaksporen zijn omdat er een deur of raam niet op slot was? Vooral buiten de stad laat men nog wel eens de achterdeur of een raam openstaan. Krijgt u in dit geval uw schade nog wel vergoed?

Diefstal zonder inbraakschade of braaksporen

Na het constateren van de diefstal dient u als eerste aangifte te doen bij de politie, dit is nodig voor het claimen van de schade bij uw verzekeraar. Diefstal zonder braakschade valt bij de meeste verzekeraars onder de dekking van uw inboedelverzekering. U krijgt meestal ook de schade vergoed als er is ingebroken met een valse of gestolen sleutel. Echter is de dekking bij diefstal van kostbare spullen vaak beperkt.  Dit geldt voor luxe goederen, zoals sieraden en dure elektronische apparaten. U vindt hier meer over in uw polisvoorwaarden of door navraag te doen bij onze adviseurs.

Diefstal zonder inbraakschade of braaksporen uit uw schuur

Uw inboedelverzekering dekt vaak ook diefstal uit uw schuur, garage of een ander bijgebouw, deze gebouwen behoren immers tot uw huis. Echter is er bij diefstal uit een schuur vaak wel de vereiste van inbraakschade of braaksporen. Ook is er bij diefstal uit een schuurtje vaak een maximum vergoeding.

Woont u in een appartementencomplex en is er iets gestolen uit een gemeenschappelijke ruimte? Dan moet er ook in dit geval aantoonbare inbraakschade of braaksporen aanwezig zijn om de schade te kunnen claimen bij uw verzekeraar.

Inboedelverzekeringen vergelijken

Diefstal zonder inbraakschade of braaksporen kan iedereen weleens overkomen. Raadzaam is goed de deuren en ramen van uw woning af te sluiten en te letten op de dekking wanneer u een inboedelverzekering afsluit. Vergelijk inboedelverzekeringen dan ook altijd op dekkingen en lees uw polisvoorwaarden.

Mocht u nog op zoek zijn naar een goede inboedel- of opstalverzekering neem dan geheel vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs. U kunt ons bereiken op 0186 60 72 45 of via de mail. Via onze website kunt u tevens geheel vrijblijvend een online vergelijking doen van verschillende inboedelverzekeringen.