document-428334_1920

Documenten bij het aanvragen van een hypotheek

22 november 2017 | Categorie: Algemeen

Snel handelen is vaak belangrijk bij het kopen van een huis. Echter is het aanleveren van de juiste documenten met correcte informatie nog belangrijker. Vaak hangen er ook nog bepaalde voorwaarden vast aan een document, zo mag een werkgeversverklaring niet ouder zijn dan één maand. Om hier niet onverwachts tijd mee te verliezen hebben wij een lijstje gemaakt van deze documenten en hun voorwaarden.

Kopie van uw identiteitsbewijs

Dit document dient om aan te tonen wie u werkelijk bent. Sinds 2014 staat het BSN vermeld op de achterzijde van uw paspoort. U dient daarom van beide zijden een kopie te maken voor uw hypotheekaanbieder. Dit geldt overigens ook voor identiteitskaarten.

Een werkgeversverklaring

Om te beslissen of u wel of niet een hypotheek krijgt dient men te weten tot hoe lang u een contract heeft en wat u verdiend. De werkgeversverklaring dient volledig te zijn ingevuld met een blauwe pen, en mag dus niet ouder zijn dan een maand. Let op, u mag zelf niets invullen op deze verklaring!

Een koopakte

In een koopakte staan alle voorwaarden m.b.t. de overeenkomst tussen u en de verkopende partij. Een koopakte moet altijd ondertekend zijn door beide personen! Daarnaast moet op iedere pagina door beide partijen een paraaf worden gezet. Indien er op een pagina een paraaf ontbreekt dan zal de hypotheekaanbieder niet akkoord gaan met de koopakte.

Een afschrift van uw spaar- of bankrekening

Dit om aan te tonen dat u voldoende eigen geld heeft en hoe u eraan bent gekomen. Dit doet u met afschriften van de afgelopen 3 maanden. Men accepteert ook afschriften die gedownload zijn uit uw internet bankieren omgeving.

Contract van uw leningen

Indien u schulden heeft dan dient u aan te tonen hoe hoog deze zijn. Denk hierbij aan een persoonlijke lening, een doorlopend krediet of een creditcard schuld. Belangrijk is om te vermelden wat de hoofdsom is en wat de looptijd van de lening is. Heeft u een studieschuld? Dan is een print screen vaak afdoende.

Bent u overigens nog op zoek naar een goede inboedel- of opstalverzekering? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs. U kunt ons bereiken op 0186 60 72 45 of via de mail. Via onze website kunt u tevens geheel vrijblijvend een online vergelijk doen van verschillende inboedelverzekeringen.