coins-1523383_1920

Wat doet u nu de restschuldregeling verdwijnt?

17 augustus 2017 | Categorie: Woonverzekeringen

Ondanks het feit dat de huizenprijzen stijgen zijn er toch nog 340.000 woningen in Nederland die met een restschuld blijven zitten. Dit wil zeggen dat de hypotheekschuld hoger is dan de woningwaarde en bij een verkoop blijft er dus een restschuld over die betaald dient te worden. Om niet in financiële problemen te komen was er altijd de zogenaamde restschuldregeling, echter gaat deze regeling dus verdwijnen per 1 januari 2018. Grote vraag is dus, wat gaat u nu doen om van een restschuld af te komen?

Verkopen en verhuizen?

Indien u geen verhuisplannen heeft dan lost het probleem zich vaak vanzelf op als de huisprijzen blijven stijgen. Mocht u wél willen verhuizen dan moet u deze plannen zo concreet mogelijk maken. Want als u nog gebruik wilt maken van de restschuldregeling moet de overdracht van de woning vóór 31 december 2017 hebben plaatsgevonden.

Hogere hypotheek

U kunt de restschuld op verschillende manieren financieren. Zo kan uw hypotheekverstrekker de restschuld meenemen in een nieuwe hypotheek.
Uw hypotheek mag dit jaar maximaal 101% van de woningwaarde bedragen. Deze norm zal echter meer flexibel worden indien u een restschuld mee financiert. De hoeveelheid hiervan hangt weer af van de hoogte van de restschuld en de prijs van de nieuwe woning samen met de hoogte van uw huidige inkomen.

Spaarhypotheek of een lening

Indien u met uw huidige hypotheek een kapitaal heeft opgebouwd in de vorm van een spaarhypotheek dan biedt u dit een tweede mogelijkheid om de restschuld te betalen. U kunt dan namelijk onder voorwaarden de opgebouwde waarde gebruiken. Tot slot kunt u als laatste optie nog kiezen om een aparte lening af te sluiten.

Wij geven u advies

Wij bespreken graag met u welke oplossingen er mogelijk zijn in uw situatie. U kunt geheel vrijblijvend contact met ons opnemen voor meer informatie of advies over een nieuwe hypotheek of restschuldfinanciering.

U kunt ons bereiken op 0186 60 72 45 of via de mail. Via onze website kunt u tevens geheel vrijblijvend een online vergelijk doen van verschillende inboedelverzekeringen.