Een inboedelverzekering voor je nieuwe woning, wat valt er onder de inboedelverzekering?

3 maart 2016 | Categorie: Inboedelverzekering

Een-inboedelverzekering-voor-je-nieuwe-woning,-wat-valt-er-onder-de-inboedelverzekering

Je hebt een nieuwe woning en daar komt een hoop bij kijken. Misschien wil je dingen opknappen en moet er geklust worden. Er moeten spullen aangeschaft worden en misschien wel afspraken gemaakt worden met externe partijen. Daarnaast moet je verhuizing bij een hoop instanties en aan je contacten worden doorgegeven. Zo zijn er nog veel meet zaken die op je af komen. Waar niet iedereen direct aan denkt is de inboedelverzekering. Maar die heb je wel nodig! Waarom eigenlijk, wat valt er onder de inboedelverzekering?

Er zijn twee woonverzekeringen die je kunt afsluiten om je te verzekeren tegen risico’s die te maken hebben met je woning. Dit zijn de inboedelverzekering en de opstalverzekering. Wat is het verschil tussen de inboedel- en opstalverzekering? Wat wordt er precies gedekt? We leggen het je graag uit.

Wat valt onder de inboedelverzekering?

De inboedelverzekering dekt schade aan (losse) spullen in je woning. We noemen dit in deftige woorden alles wat niet aard- of nagelvast zit aan de woning. Alles wat je dus eenvoudig kunt verplaatsen zonder beschadigingen aan te brengen. Je bank, de televisie, een spiegel, een vaas, allemaal zaken die vallen onder de inboedelverzekering.

Of je nu in een huurwoning of een koopwoning woont, de inboedelverzekering heb je normaal gesproken altijd nodig. Heel soms komt het voor dat de inboedelverzekering geregeld is door een andere partij, bijvoorbeeld de Vereniging van Eigenaren. Maar hier kun je absoluut niet van uitgaan.

Wat is er precies gedekt?

Ga je een inboedelverzekering vergelijken dan kun je kiezen uit de Extra Uitgebreid dekking en de Allrisk dekking.

Bij de Extra Uitgebreid dekking verzeker je de zaken die in de polisvoorwaarden genoemd zijn. De Allrisk dekking verzekerd alle schade door van buitenkomend onheil, op uitsluitingen in de polisvoorwaarden na.

De Allrisk dekking is daarmee een stuk uitgebreider en wat ons betreft een aanrader. De premie van de allrisk dekking is namelijk niet veel hoger dan die van de Extra Uitgebreid dekking.

Wanneer je een inboedelverzekering wilt afsluiten, bekijk dan eens de optie om deze samen met de opstalverzekering in een pakket af te sluiten. Verderop in dit artikel lees je meer over de voordelen van een pakket.

Wat valt onder de opstalverzekering?

Waarvoor is dan de opstalverzekering? Je raadt het misschien al. De opstalverzekering dekt schade aan je woning zelf, alles wat aard- of nagelvast zit aan je woning is verzekerd. Denk hierbij aan de schoorsteen, je dak of de muren van je woning.

De opstalverzekering hoef je normaal gesproken niet af te sluiten als je in een huurwoning woont. Bij een huurwoning is de opstalverzekering over het algemeen geregeld door de verhuurder. Als je een huurwoning hebt controleer dan altijd even hoe de verzekering precies geregeld is. Dan kom je niet voor verrassingen te staan.

Ga je de opstalverzekering vergelijken? Overweeg dan om deze samen met de inboedelverzekering in een pakket af te sluiten. Hieronder lees je de voordelen.

Woonverzekeringen kun je het beste in een pakket afsluiten

Je kunt je woonverzekeringen het beste in één pakket afsluiten. Dit heeft meerdere  voordelen. Ten eerste is het in geval van schade handig. Mocht er twijfel zijn of een schade onder de inboedelverzekering of de opstalverzekering valt dan levert dit geen problemen op wanneer beide verzekeringen bij één verzekeraar zijn ondergebracht. Er kan geen discussie plaatsvinden over welke verzekeraar dient uit te keren. Daarnaast levert het vaal pakketkorting op wanneer je meerdere verzekeringen bij één verzekeraar in een pakket afsluit. Via onze website kun je pakketten vergelijken van diverse verzekeraars, zo weet je zeker dat je écht goedkoop uit bent.

De voordelen van meerdere verzekeringen in één pakket

  • Pakketkorting
  • Alle schades en andere correspondentie met één verzekeraar