Een sleutelbos is verleden tijd met de Ola Smart Lock

16 juni 2015 | Categorie: Algemeen

We hebben het allemaal wel een keer meegemaakt wanneer je thuiskomt. Wanhopig sta je te graaien in je broekzakken, tas of auto. Waar is de huissleutel nou?! Met als gevolg dat je als een soort amateurinbreker je eigen huis probeert binnen te dringen. Dit kan binnenkort verleden tijd zijn, maak kennis met de Ola Smart Lock. Het slot waar je geen sleutel voor nodig hebt.

Wat is de Ola Smart Lock?

De Ola Smart Lock is een slot met een ingebouwde vingerafdrukscanner. Het scannen van een uniek lichaamsdeel wordt tegenwoordig vaker toegepast. Denk hierbij aan de Iris scan op Schiphol en de vingerafdrukscan bij het ontgrendelen van een iPhone. De makers van de Ola Smart Lock hebben deze technologie weten te verwerken in een slot. Zo heb je nooit meer een sleutel nodig!

Hoe werkt de Ola Smart Lock?

De Ola Smart Lock is gekoppeld aan een smartphone, hiermee kan je naast je eigen vingerafdruk ook vingerafdrukken van vrienden of familie koppelen aan het slot. De smartphone is alleen van belang bij het koppelen van de afdrukken. Deze heb je verder niet meer nodig, tenzij je wilt zien wie er gebruik heeft gemaakt van het slot. Dit is namelijk te volgen op je telefoon, super handig!

Daarnaast herkent de Ola Smart Lock via radiosignalen of er daadwerkelijk een vinger voor het slot wordt gehouden. Op deze manier kan echt niemand je vingerafdruk namaken. Het revolutionaire slot wordt geleverd in twee varianten, een Europees inbouwslot en een cilinderslot en werkt op vier penlite-batterijen die ongeveer 2 jaar meegaan. Zijn de batterijen op? Geen nood, de Ola Smart Loch heeft namelijk een noodbatterij.

Heb je interesse in de Ola Smart Lock? Het slot is hier verkrijgbaar voor 141 Euro via een Kickstartercampagne. Maakt je huis toch net iets veiliger!