Fiets gestolen: dekking met inboedelverzekering?

26 mei 2014 | Categorie: Inboedelverzekering

gestolen-fiets-inboedelverzekering

Nederland is een land van fietsers. Nergens anders ter wereld heeft zo’n groot percentage van de bevolking een fiets. Helaas worden er in Nederland ook veel fietsen gestolen. Je doet aangifte en wilt vervolgens weten of de diefstal verzekerd is. Misschien heb je een fietsverzekering afgesloten, maar als dit niet het geval is dan biedt je inboedelverzekering mogelijk dekking.

Fiets gestolen uit schuur, verzekerd?

Als je fiets gestolen is uit je schuur dan bieden de meeste inboedelverzekeringen dekking. Dus wanneer je fiets uit je schuur gestolen is, dan kan je dit claimen bij je inboedelverzekeraar. Van zichtbare braakschade hoeft in de meeste gevallen geen sprake te zijn omdat de inboedelverzekeringen vaak diefstal van de zogeheten insluiper vergoedt. Het is wel zo dat je over het algemeen dan moet kunnen aantonen dat je fiets op slot stond toen hij gestolen werd.

Fiets gestolen uit gezamenlijke stalling

Als je fiets is gestolen uit een gezamenlijke stalling of berging dan bieden de meeste inboedelverzekeraars wel dekking. Ze stellen dan vaak wel als eis dat er sprake is van zichtbare braakschade. Daarnaast moet je ook in dit geval aantonen dat je fiets op slot stond.

Fiets gestolen op straat, niet verzekerd

Als je fiets op straat gestolen is of in ieder geval niet in of rondom een woonhuis dan ben je normaal gesproken niet verzekerd op basis van je inboedelverzekering. Om je te verzekeren tegen diefstal in de buitenlucht moet je een fietsverzekering afsluiten.

Berekenen premie inboedelverzekering

Wil je een (nieuwe) inboedelverzekering afsluiten? Via inboedelverzekeringen.nl kan je eenvoudig en snel premies van inboedelverzekeringen vergelijken en direct online afsluiten.

Bereken binnen één minuut je premie:
Vergelijk nu