building-1080592_1920

Flexwerkers makkelijker aan een hypotheek

27 juli 2017 | Categorie: Inboedelverzekering

Voor flexwerkers was het tot op heden heel lastig om via geldverstrekkers een hypotheek te bemachtigen. Echter zijn er recentelijk een aantal veranderingen doorgevoerd die hierin verandering moeten brengen. Wij leggen deze veranderingen graag aan u voor.

De perspectiefverklaring

Na 2013 zijn uitzendbureaus begonnen een perspectiefverklaring af te geven. In deze verklaring staat het verwachte inkomen wat de flexwerker in de toekomst zal verwerven. Men maakt deze verklaring op basis van de opleiding, werkervaring, competenties, functies en huidige arbeidsmarkt situatie van de flexwerker.

Bankgarantie (bankzekerheid)

Het mooie aan de perspectiefverklaring is dat deze dezelfde waarde heeft als een werkgeversverklaring of intentieverklaring. Hierdoor heeft een geldverstrekker meer zekerheid en zal men daardoor eerder bereid zijn om een hypotheek te verstrekken. Echter moet de hypotheek wel een zogenaamde “Nationale Hypotheekgarantie (NHG)”hebben.

Meer mogelijkheden voor uitzendkrachten

Tot op heden zijn er negen uitzendbureaus en doen ook alle grote banken in Nederland mee met de stichting Nationale Hypotheekgarantie (NHG) m.b.t. de perspectiefverklaring.  Hierdoor hebben veel meer uitzendkrachten de mogelijkheid om een woning te kopen.

Krijgt ook u een hypotheek?

U heeft de beste kans op een hypotheek met een vast contract. Echter moet u als flexwerker aan dezelfde criteria voldoen als mensen met een vast contract. Naast het inkomensperspectief wordt er ook gekeken naar eventuele schulden, eigen vermogen en de waarde van het huis dat u wilt kopen en of verkopen.

Bent u nog op zoek naar een goede inboedel- of opstalverzekering of wilt u meer informatie over het krijgen van een hypotheek? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs. U kunt ons bereiken op 0186 60 72 45 of via de mail. Via onze website kunt u tevens geheel vrijblijvend een online vergelijk doen van verschillende inboedelverzekeringen.