kind kleuren

Help! Mijn kind heeft op de muur getekend

1 september 2015 | Categorie: Aansprakelijkheidsverzekering

Kinderen kunnen wel eens dingen doen waar je als ouder niet helemaal achter staat. Vaak kun je dit ze niet eens kwalijk nemen, het hoort bij het kind zijn. Maar wanneer ze schade veroorzaken dan moet deze toch betaald worden. Gelukkig kun je je tegen veel risico’s goed verzekeren. Wat als je kind op de muur heeft getekend? Ben je dan verzekerd?

Je kind versiert de muur van iemand anders

Je bent op een verjaardag, hartstikke gezellig. Je zoon of dochter vermaakt zich ook prima. Maar, je let even niet op en wat blijkt? Jouw kleine Rembrandt wijst je er trots op dat er een prachtige tekening op de muur staat, mooi he?

In dit soort situaties kun je een beroep doen op je aansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering dekt schade die jij of leden van je gezin aan anderen toebrengen. Als je een gezin hebt dan is het wel van belang dat je ook gezinsdekking op je aansprakelijkheidsverzekering hebt.

Goedkoop je aansprakelijkheidsverzekering afsluiten? Vergelijk aansprakelijkheidsverzekeringen via onze website en kies zelf de aansprakelijkheidsverzekering die aansluit op jouw wensen.

Je kind geeft je eigen muur een ‘opknapbeurt’

De kans bestaat dat je kind in je eigen huis besluit dat de muur toch echt wel een betere plek voor zijn kunstwerk is dan het kleine stukje papier dat jij hem gaf. Geef hem eens ongelijk. Ook deze kosten kun je verzekeren. Omdat je muur niet los in je huis staat maar ‘aard- en nagelvast’ zit aan je woning valt zo’n schade onder je opstalverzekering. Je moet hiervoor wel de all-riskdekking hebben.

Wil je opstalverzekeringen vergelijken? Of kijken wat het verschil in premie is tussen een opstalverzekering met en een opstalverzekering zonder all-riskdekking? Vergelijk opstalverzekeringen snel en eenvoudig via onze website. Binnen 1 minuut heb je een premieoverzicht.