leaf-1203390_1920

De herfst komt eraan! Controleer uw woning

6 oktober 2017 | Categorie: Woonverzekeringen

Sinds eind september is het weer zover, de herfst is officieel begonnen. De bladeren vallen weer massaal van de bomen, en het herfstweer zorgt voor meer regen en veel wind. Wat kunt u doen om problemen en schade aan uw woning te voorkomen?

Tuinmeubels in de berging

Loop eens een rondje door uw tuin en berg spullen op die stuk kunnen gaan. Denk hierbij aan tuinmeubels, kussens, bloempotten of beplanting. Door deze op tijd in uw schuur of berging te zetten kunt u schade voorkomen.

Dakgoten en afvoeren

Indien er veel bomen rondom uw woning staan is het zeer belangrijk om uw dakgoot en afvoeren met regelmaat te controleren. Deze kunnen namelijk verstopt raken door de vele bladeren. Vooral platte daken vormen een groot risico door de ophoping van bladeren. Hierdoor raakt de dakgoot of afvoer verstopt en zal deze overlopen. Vervelend gevolg hiervan is dat er waterschade aan uw woning kan ontstaan.

Controleer uw Cv-ketel

Uw CV ketel heeft in de afgelopen zomermaanden relatief weinig werk gehad. De winter daarentegen is een zware periode voor uw ketel. Zo dient er voldoende druk in het systeem te zitten, mocht dit niet zo zijn dan kan de ketel uitvallen. Plan daarom altijd nog even een onderhoudsbeurt in om verrassingen te voorkomen.

Denk aan inbrekers

De klok wordt weer teruggezet en dus is het sneller en langer donker. Dit is ook weer de periode dat inbrekers meer actief zullen zijn. Zorg voor goede verlichting met bewegingsmelders in en om het huis. Controleer hang- en sluitwerk en vervang deze indien nodig. Zo kunt u weer met een gerust hart naar bed.

Bent u nog op zoek naar een goede inboedel- of opstalverzekering of wilt u graag een verzekering afsluiten? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs. U kunt ons bereiken op 0186 60 72 45 of via de mail. Via onze website kunt u tevens geheel vrijblijvend een online vergelijk doen van verschillende inboedelverzekeringen.