coffee-2351437_1920

Is uw kind goed verzekerd in zijn studentenhuis?

16 augustus 2017 | Categorie: Woonverzekeringen

Gaat uw zoon of dochter na deze zomer op kamers in een studentenhuis? Heeft u al goed nagedacht over de risico’s die uw kind kan lopen? Met een goede verzekering kunt u eventuele risico’s van het studentenhuis afdekken, en weet u zeker dat dure apparatuur van uw kind onder de dekking valt.

Inbraak in studentenhuizen

Geloof het of niet, studentenhuizen zijn voor inbrekers een makkelijk doelwit. Onderzoek wijst namelijk uit dat veel studenten uit gemak en blind vertrouwen kun kamerdeuren zelden op slot doen. Een verdacht persoon die door het huis loopt zal ook niet snel worden opgemerkt waardoor inbraak een makkie blijkt.

Onderhoud van studentenhuizen

De relatie tussen een huisbaas en studenten gaat niet altijd over rozen. Mocht er in het studentenhuis iets kapot gaan dan is de verhuurder in de meeste gevallen verantwoordelijk voor het herstel. Echter geeft niet iedere huisbaas hier gehoor aan. Wat kan een student doen om hierop voorbereid te zijn?

  • Stuur een duidelijke mail over het probleem en vraag de huisbaas netjes om een reactie.
  • Geen positieve reactie? Stuur dan een melding van gebreken naar de huisbaas, en geef aan dat jullie een huurverlaging gaan aanvragen als het niet wordt opgelost. U kunt vragen aan een huurcommissie of het juridisch loket welke vervolgstappen u kunt nemen.
  • U kunt ook zelf iemand voor de reparatie inhuren en de rekening doorsturen naar de huisbaas. Mocht hij die rekening niet betalen dan kunt u een rechter om hulp vragen.
  • Breng de reparatiekosten nooit in mindering op de door u te betalen huur. De verhuurder kan daar met succes bezwaar tegen maken.
  • Bouw een dossier op en bewaar alle e- mails van en naar de huisbaas.

Brandgevaar

Zowel de verhuurder als de bewoners zijn verantwoordelijk voor de brandveiligheid in het studentenhuis. De verhuurder zorgt ervoor dat de woning voorzien is van rook- of brandmelders en gecertificeerde brandblussers. Ook moet de woning aan de verplichte bouwtechnische eisen voldoen en een vluchtplan hebben. De studenten zijn verantwoordelijk voor hoe ze met de woning omgaan. Vluchtwegen mogen niet geblokkeerd worden met fietsen, kratten of andere objecten.

Kostbare bezittingen

Voor studenten zijn laptops, tv’s en smartphones de meest kostbare bezittingen waar men zich het meest zorgen over maakt. Met het afsluiten van een goede verzekering voorkomt u een financiële strop bij diefstal of schade.

Bent u nog op zoek naar een goede inboedel- of opstalverzekering of wilt u meer informatie over verzekeringen voor uw kind in zijn studentenhuis? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs. U kunt ons bereiken op 0186 60 72 45 of via de mail. Via onze website kunt u tevens geheel vrijblijvend een online vergelijk doen van verschillende inboedelverzekeringen.