871

Is schade aan je zonnescherm of zonwering verzekerd op de inboedelverzekering?

23 april 2018 | Categorie: Inboedelverzekering

zonwering zonnescherm verzekerd inboedelverzekering

De dagen worden langer en hoewel het weer nog niet altijd even best is, zien we toch weer vaker de zon. Voor veel mensen betekent dit ook dat hun zonwering of zonnescherm vaker gebruikt wordt. Het huis blijft zo lekker koel. Goede zonwering is niet goedkoop, wanneer je er schade aan krijg dan wil je zeker weten dat je goed verzekerd bent. Ben je gedekt bij schade? Zo ja, onder welke woonverzekering valt je zonnescherm: de inboedelverzekering of de opstalverzekering?

Zonneschermen en zonwering doorgaans verzekerd

De meeste verzekeraars bieden wel dekking wanneer je schade aan je zonwering hebt. Maar via welke verzekering kun je de schade dan claimen? Om te weten wat valt onder de inboedel- en wat onder de opstalverzekering kun je de volgende regel gebruiken: alles wat aard- en nagelvast zit aan d woning behoort tot de opstalverzekering. Alles wat niet aard- en nagelvast zit valt onder de inboedelverzekering. Lees meer over het verschil tussen de inboedel- en opstalverzekering.

Inboedelverzekering

Waar zonwering onder valt zou discussie over kunnen ontstaan. De zonwering zit namelijk aan de buitenkant goed vast aan je woning. Dit maakt het niet ondenkbaar dat het onder de opstalverzekering valt. Maar je kunt zonwering zonder brokken te maken van je huis losmaken. Dit pleit er weer voor om de zonwering onder de inboedelverzekering te claimen. Om verwarring en discussie te voorkomen hebben verzekeraars de afspraak gemaakt dat zonwering en zonneschermen, zowel binnen als buiten de woning, onder de inboedelverzekering geclaimd mogen worden. Daarom valt zonwering bij vrijwel alle verzekeraars onder de inboedelverzekering.

Het kan zijn dat er een maximum bedrag is vastgesteld voor schade aan de zonwering. Dit kun je teruglezen in je polisvoorwaarden. Daarnaast kan er verschil zijn tussen wat je uitgekeerd krijgt. Je kunt de dagwaarde of de nieuwwaarde uitgekeerd krijgen.

Hulp bij een schade aan je inboedel?

Heb je via ons een inboedelverzekering afgesloten en heb je schade aan je zonwering of aan andere spullen, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder met de afwikkeling van je schade. Nog geen inboedelverzekering? Maak online een vergelijking van inboedelverzekeringen en weet binnen één minuut wat jij gaat betalen.