smartphone

Schade aan uw smartphone of tablet? Check uw inboedelverzekering

23 maart 2017 | Categorie: Inboedelverzekering

Vandaag de dag kan men niet meer zonder een smartphone of tablet. De huidige modellen doen niks meer onder voor een laptop of computer. Dunner, lichter en grotere schermen zijn de standaard, echter houdt dit ook in dat deze apparaten sneller kapot kunnen gaan. Veel mensen lopen er de hele dag mee in hun handen, met als gevolg dat er nog wel eens één op de grond valt. Maar wat als uw scherm kapot is? bent u hier dan voor verzekerd via uw inboedelverzekering of aansprakelijkheidsverzekering? Wij beantwoorden die vraag voor u.

Inboedelverzekering

Uw smartphone of tablet is gevallen en het scherm is kapot. Een nieuw scherm erop laten zetten is in de meeste gevallen niet zo goedkoop. Bij sommige inboedelverzekeringen bent u verzekerd tegen het laten vallen en beschadigen van apparatuur, zo ook smartphones en tablets. Echter heeft u hiervoor wel een aanvullende speciale dekking nodig. Indien u zich hiervoor wilt verzekeren dient u hier melding van te maken bij het afsluiten van de inboedelverzekering. Deze dekking valt namelijk niet standaard onder deze verzekering.

Aansprakelijkheidsverzekering

Met een aansprakelijkheidsverzekering bent u alleen verzekerd tegen schade die u aan anderen toebrengt. Het laten vallen van uw eigen smartphone of tablet valt hier dus niet onder. Laat u de smartphone van een ander uit uw handen vallen dan kunt u deze schade weer wel indienen bij uw eigen aansprakelijkheidsverzekering.

Meer schadeclaims en fraude door smartphones en tablets

De laatste jaren worden er bij verzekeraars massaal smartphones en tablets geclaimd via de allrisk inboedelverzekering. Voor verzekeraars is dit een grote kostenpost. Daar komt ook nog eens bij dat er in veel gevallen sprake is van fraude. Schade aan uw smartphone of tablet is namelijk vaak alleen verzekerd als het bij u in huis gebeurt. Dit veelvuldig misbruik heeft ertoe geleid dat veel verzekeraars hun polisvoorwaarden hebben aangescherpt of veranderd. Denk hierbij aan:

  • Het uitsluiten van schades aan smartphones en tablets
  • Een eigen risico voor schades aan smartphones en tablets
  • Alleen allriskdekking voor mobiele elektronica als je daar extra premie voor betaalt

Indien u dus specifiek op zoek bent naar een inboedelverzekering met deze dekking dan dient u hier nadrukkelijk voor het afsluiten van de verzekeringen naar te vragen. Maar ook uw lopende verzekering kan in sommige gevallen worden aangepast.

Mocht u nog op zoek zijn naar een goede inboedelverzekering of wilt u meer weten over de dekking m.b.t. het meeverzekeren van uw smartphone of tablet? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs. U kunt ons bereiken op 0186 60 72 45 of via de mail.