huisdier hond

Schade door je huisdier en je inboedelverzekering

9 september 2015 | Categorie: Aansprakelijkheidsverzekering

Heb je zelf een huisdier? Dan is het je vast wel eens overkomen dat er iets kapot is gegaan door toedoen van je huisdier. Of misschien dat er wel eens iemand zijn huisdier mee heeft genomen, bijvoorbeeld een hond, die vervolgens schade veroorzaakte. Dit kan natuurlijk gebeuren. Maar hoe zit het eigenlijk met de schade? Wordt deze vergoed door je inboedelverzekering? 

Schade door je huisdieren

Als je schade hebt die veroorzaakt is door je eigen dieren dan wordt dit vaak niet vergoed door de inboedelverzekering. Omdat jij zelf bewust de keuze maakt om een huisdier in je huis op te nemen neem je hiermee ook bewust een risico op schade. Daarom vinden verzekeraars vaak dat dit risico niet onder de dekking van een inboedelverzekering moet vallen. Er zijn echter wel uitzonderingen, afhankelijk van je dekking.

Als je een inboedel verzekering afsluit dan kun je meestal kiezen uit de dekkingen Extra uitgebreid of All Risk. Als je kiest voor de dekking Extra Uitgebreid dan kun je er van uitgaan dat schade veroorzaakt door huisdieren niet is verzekerd op je inboedelverzekering. Een All Risk dekking biedt soms wel dekking wanneer je huisdier schade heeft veroorzaakt. Deze dekking biedt zo’n beetje alle schade die plotseling is ontstaan, tenzij de gebeurtenis in de polisvoorwaarden is uitgesloten. Wil je weten of je bij jouw inboedelverzekering met een All Risk dekking verzekerd bent tegen schade veroorzaakt door huisdieren? Controleer dan of er in je polisvoorwaarden uitsluitingen voor schade veroorzaakt door huisdieren is opgenomen.

Schade veroorzaak door een huisdier van een ander

Als een huisdier van een andere schade veroorzaakt aan jouw inboedel dan bestaat ook, afhankelijk van je dekking, de mogelijkheid dat jouw inboedelverzekeraar de schade uitkeert. Ook hier geldt dat je de All Risk dekking moet hebben en dat de gebeurtenis niet uitgesloten mag zijn in de polisvoorwaarden van je inboedelverzekering.

Wordt de schade niet gedekt op je inboedelverzekering? Dan is het mogelijk om de eigenaar van het huisdier aansprakelijk te stellen. Als deze persoon een aansprakelijkheidsverzekering heeft en bij wet aansprakelijk is, dan kan zijn aansprakelijkheidsverzekering de schade dekken.

Inboedelverzekering vergelijken

Wil jij een inboedelverzekering afsluiten? Dan kun je via deze website een vergelijking maken en zelf een inboedelverzekering kiezen met een aantrekkelijke premie die aansluit op jouw wensen.  Vergelijk inboedelverzekeringen snel, eenvoudig en goedkoop. Heb je vragen? Dan kun je altijd contact opnemen met de medewerkers van DirectVerzekerd, zij zijn tijdens werkdagen bereikbaar op het telefoonnummer 0186 60 72 45 en helpen je graag verder.