5148597478_0c34ec0b7e_b

Schade door huisdieren, kunt u dit verzekeren?

23 augustus 2017 | Categorie: Inboedelverzekering

Huisdieren zijn natuurlijk hartstikke leuk. Maar uw hond, kat of ander huisdier kan ook voor schade zorgen. Vooral in hun jonge jaren zijn honden en katten vrij wild en ongetraind. Wat als uw huisdier schade veroorzaakt bij u in huis, of bij iemand anders? Welke verzekering dekt schade veroorzaakt door huisdieren, en zijn er ook huisdieren die niet verzekerd kunnen worden? Wij geven u antwoord op uw vragen gerelateerd aan dit onderwerp.

Uw huisdier veroorzaakt schade bij iemand anders

Uw huisdier is uw eigendom en dus ook uw verantwoordelijkheid. Indien uw huisdier schade veroorzaakt aan anderen of aan andermans eigendom bent u volgens de wet aansprakelijk. Het hebben van een goede aansprakelijkheidsverzekering dekt in de meeste gevallen schade veroorzaakt door uw huisdier. Het hebben van een aansprakelijkheidsverzekering is wettelijk niet verplicht. Toch is het verstandig om deze verzekering te nemen vooral als u één of meerdere huisdieren heeft. De verzekering dekt uiteraard ook schade die u zelf toebrengt aan anderen.

Welke huisdieren kunt u verzekeren bij een aansprakelijkheidsverzekering?

  • Honden
  • Katten
  • Knaagdieren
  • Vogels, mits ze in een kooi in huis zitten of een volière

Paarden, koeien, geiten, (pluim)vee en andere boerderijdieren zijn niet verzekerd bij een aansprakelijkheidsverzekering. Dit aangezien deze dieren een groter risico vormen en niet geaccepteerd worden onder de noemer “huisdier”.

Uw huisdier veroorzaakt schade aan uw inboedel

Veel mensen denken dat schade aan uw inboedel veroorzaakt door een huisdier is gedekt bij de inboedelverzekering. Echter is dit bij de meeste verzekeraars niet het geval. De meeste verzekeraars hebben schade door huisdieren uitgesloten in hun polisvoorwaarden. De gedachte hierachter is dat u bewust kiest om een huisdier in huis te nemen en u hiermee zelf een risico aangaat wat betreft uw inboedel. Wat u wel kunt doen is altijd eerst de polisvoorwaarden van een inboedelverzekering controleren.

Bent u nog op zoek naar een goede inboedel- of opstalverzekering of wilt u meer informatie over het nemen van een aansprakelijkheidsverzekering of inboedelverzekering met uw huisdieren? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs. U kunt ons bereiken op 0186 60 72 45 of via de mail. Via onze website kunt u tevens geheel vrijblijvend een online vergelijk doen van verschillende inboedelverzekeringen.