stroomstoring-in-vlaardingen

Schade door stroomstoring? Check uw inboedelverzekering

9 maart 2017 | Categorie: Inboedelverzekering

Het komt helaas ieder jaar een aantal keer voor; een stroomstoring. U kunt langdurig geen gebruik maken van uw apparatuur, en uw eten in de koelkast of vriezer raakt bedorven. Maar wie betaalt de schade van de stroomstoring?

Vergoeding door netbeheerder

Indien u langer dan vier uur geen stroom heeft gehad is de kans groot dat u de inhoud van uw koelkast of vriezer (deels) kunt weggooien. Hiervoor krijgt u van de netbeheerder een vergoeding van € 35,-. Deze vergoeding is wettelijk geregeld en krijgt u dus automatisch.

Vergoeding door inboedelverzekering

De vergoeding van de netbeheerder is een standaard bedrag. Het is dus mogelijk dat de schade voor u persoonlijk veel lager of zelfs hoger ligt. Mocht de geleden schade veel hoger liggen dan kunt u een beroep doen op uw inboedelverzekering. U dient wel te letten op het volgende:

  • U heeft tussen de vier en zes uur zonder stroom gezeten.
  • U beschikt over de aankoopbonnen.
  • Sommige verzekeraars vergoeden een maximaal bedrag tussen € 250,- en € 1.500,-.

Geen vergoeding bij storing in hoogspanningsnet

Let op: heeft de storing plaatsgevonden in een hoogspanningsnet met een spanningsniveau van 220 kV (kilovolt) of hoger? Dan krijgt u geen vergoeding.

Hoe krijgt u de vergoeding?

De netbeheerder betaald de vergoeding binnen 6 maanden na de stroomstoring. U hoeft hiervoor niets te doen. Wel dient u natuurlijk altijd uw rekeningen in de gaten te houden om te zien of de vergoeding daadwerkelijk is overgemaakt.

Mocht u nog op zoek zijn naar een goede inboedel- of opstalverzekering neem dan geheel vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs. U kunt ons bereiken op 0186 60 72 45 of via de mail. Via onze website kunt u tevens geheel vrijblijvend een online vergelijk doen van verschillende inboedelverzekeringen.