Sleutels verloren, biedt je inboedel- of opstalverzekering dekking?

26 juni 2015 | Categorie: Inboedelverzekering

De meeste mensen hebben het wel een of meerdere keren meegemaakt: sleutels kwijt. Dit is erg vervelend, zeker als je ze niet meer terug vindt. Diefstal van je sleutels is nog veel vervelender. Je gaat niet graag van huis als je weet dat iemand misschien wel je huis in kan. Sloten vervangen kost veel geld, zijn deze kosten gedekt op je opstalverzekering of inboedelverzekering

Inboedelverzekering

De verschillen tussen verzekeraars wat betreft dekking voor de kosten van verloren sleutels zijn vrij groot. Bij meerdere verzekeraars krijg je een vergoeding voor de kosten van het vervangen van je sloten. Maar de dekkingen die de diverse inboedelverzekeringen bieden liggen kunnen flink verschillen. Sommige inboedelverzekeringen dekken de volledige kosten. Andere verzekeraars hebben een maximaal bedrag in de  voorwaarden opgenomen. Sommige verzekeraars bieden alleen dekking als je sleutels gestolen zijn, waarbij je verplicht bent aangifte te doen. Check altijd de polisvoorwaarden bij het afsluiten van een inboedelverzekering.

Opstalverzekering

Verlies of diefstal van je sleutels kan gedekt zijn onder je inboedelverzekering, het is echter nooit gedekt onder je opstalverzekering! Een opstalverzekering sluit je af voor je woning zelf en alles wat aard- en nagelvast aan je woning zit. Dit zijn dus geen sleutels.