iphone-518101_1920

Smartphone uit standaard dekking inboedelverzekering

12 oktober 2017 | Categorie: Inboedelverzekering

Steeds meer verzekeraars hebben dit jaar besloten om de smartphone uit de standaard dekking te halen van hun inboedelverzekering. Reden hiervoor is de explosieve groei van het aantal schadeclaims voor smartphones. Deze stijging is een doorn in het oog van de verzekeraars en kost hen veel geld. Uit onderzoek van het BNR blijkt dat het aantal claims per verzekeraar ligt rond de 8500 per jaar. Denk hierbij aan val- of waterschade.

Waarom uit de inboedelverzekering?

De belangrijkste reden voor het verwijderen van de smartphone uit de standaard dekking is het terugdringen van het aantal geclaimde schades op de inboedelverzekering. De vele claims kosten verzekeraars onnodig veel geld en geven ook een verkeerd beeld m.b.t de dekking en premiekosten. In 2016 was één op de drie inboedelschades namelijk gerelateerd aan een smartphone.

Aparte dekking voor de smartphone

Speciaal voor smartphones is er nu dus bij de meeste verzekeraars de zogenaamde val- en stootschade dekking. Deze kunt u als extra dekking opnemen in uw huidige inboedelverzekering. Mocht u een allrisk inboedelverzekering hebben veranderd er niets. Bij deze verzekering valt de smartphone namelijk nog wel in de dekking.

Voordelen van de smartphone dekking:

  • De smartphone dekking is meer uitgebreid dan de standaard dekking van een inboedelverzekering. Zo bent u zowel binnen als buiten huis gedekt voor schade en diefstal. Ook betaalt u in de meeste gevallen geen eigen risico.
  • Door de smartphone uit de standaard inboedelverzekering te halen is de kans dat uw premie stijgt ook een stuk kleiner.
  • Als u de dekking niet nodig heeft dan hoeft u er nu ook niet meer voor te betalen.

Het enige nadeel is dat u een iets hogere premie dient te betalen indien u de smartphone dekking wilt toevoegen aan uw inboedelverzekering.

Bent u nog op zoek naar een goede inboedel- of opstalverzekering of wilt u graag een smartphone dekking opnemen in uw inboedelverzekering? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs. U kunt ons bereiken op 0186 60 72 45 of via de mail. Via onze website kunt u tevens geheel vrijblijvend een online vergelijk doen van verschillende inboedelverzekeringen.