shutterstock_8336125

Uw woning isoleren?

7 februari 2017 | Categorie: Woonverzekeringen

Wie wil er nu geen warm en comfortabel huis met een lage energierekening? Misschien denkt u dat dit vrij gecompliceerd is, echter is het vaak makkelijker dan u denkt. Natuurlijk zult u hiervoor een investering moeten maken, maar deze verdient zich vaak binnen een paar jaar weer terug.

De voordelen van een goed geïsoleerd huis zijn:

  • Comfortabeler
  • Minder stookkosten
  • Beter energielabel (verplicht bij verkoop)
  • Besparen is ook gewoon leuk!

Welke soorten isolatie zijn toepasbaar in uw huis?

Tochtstrips
Kieren en naden zijn de hoofdveroorzakers van tocht. U kunt tocht voorkomen d.m.v. tochtstrips.

Leidingisolatie
Door onverwarmde en niet-gebruikte kamers lopen leidingen die warmte afgeven. Door deze aan de buitenkant te isoleren voorkomt u dat er warmte verloren gaat.

Dakisolatie
Een gemiddeld rijtjeshuis zonder dakisolatie stookt jaarlijks ongeveer 780 m3 gas meer dan één mét dakisolatie. Dakisolatie is altijd maatwerk. Welke dakisolatie het meest effectief is hangt af van het type huis en dak.

Buitenmuurisolatie
Buitenmuurisolatie is een uiterst energiebesparende maatregel. Omdat het een arbeidsintensieve klus is met hoge materiaalkosten is het echter ook een dure vorm van isolatie. Maar vanwege de kostenbesparing dus zeker te overwegen.

Spouwmuurisolatie
Een ander type muurisolatie is spouwmuurisolatie. Deze isoleert niet alleen maar werkt ook geluidwerend. Zomers is het ook nog eens minder snel warm in huis.

Vloer- en bodemisolatie
Er zijn vele soorten vloerisolatie. Wat voor uw woning de beste is, hangt onder meer af van de vraag of er kruipruimte is onder de vloer is of niet.

Glasisolatie
Heeft uw woning enkel glas? Dan kunt u gigantisch besparen door te kiezen voor dubbel glas. Gebruikt u daarbij hoog rendementsglas, dan loopt het energieverbruik nog verder terug.

Financiële regelingen voor energiebesparing
Omdat de overheid energiebesparing belangrijk vindt, zijn er fiscale maatregelen, subsidies en speciale leningen waardoor u uw kosten kunt verlagen. Informeer bij ons voor meer informatie hierover.

Opstal- en inboedelverzekering
Het isoleren van de woning is voor veel mensen ook een goede gelegenheid om preventiemaatregelen te treffen om de kans op inbraak te verkleinen. En om de woonverzekeringen zoals een inboedelverzekering en een opstalverzekering weer eens tegen het licht te houden. Neem geheel vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs. U kunt ons bereiken op 0186 60 72 45 of via de mail.