inbreker

Veel van huis in de decembermaand? Pas op voor inbraak

9 december 2017 | Categorie: Inboedelverzekering

Tijdens de decembermaand zoeken veel mensen de gezelligheid op. Borrels, etentjes, dagjes uit of zelfs op vakantie, bijvoorbeeld wintersport. Veel woningen worden dan ook vaker onbeheerd achter gelaten. Logisch, maar hou wel rekening met het vergrootte risico op inbraak. Dat doen inbrekers namelijk ook.

Grotere kans op inbraak tijdens feestdagen

Vorig jaar waarschuwde de politie in Nederland al voor de verhoogde activiteit van inbrekers tijdens de kerstdagen. Je kunt je voorstellen dat inbrekers zich er maar al te goed van bewust zijn dat op de gezelligste avonden van het jaar veel mensen de hele avond bij iemand anders doorbrengen. Terwijl jij zit te genieten van een heerlijk kerstdiner haalt een inbreker rustig en beheerst je huis leeg. Want tegen de verwachting in worden de meeste inbraken in deze periode niet ’s-Nachts maar rond etenstijd en aan het begin van de avond uitgevoerd.

Maatregelen

Het is verstandig om in deze periode van het jaar je extra bewust te zijn van het inbraakrisico. Enkele eenvoudige handelingen kunnen het risico al enorm verkleinen:

  • Zorg dat de woning er bewoond uitziet. Laat lampen in en om het huis branden. Laat spullen op tafel staan en laat bijvoorbeeld de radio aan staan.
  • Laat waardevolle bezittingen juist niet in het zicht liggen. Denk hierbij aan tablets, laptops en smartphones.
  • Je kunt bij je buren aangeven wanneer je van huis bent. Wanneer zij geluid in of om het huis horen weten zij dat het niet van jou komt.

Verzekeringen bij inbraak

Een inbraak is ontzettend vervelend, maar mocht het gebeuren dan is het wel fijn dat u goed verzekerd bent. De schade die je bij een inbraak oploopt worden gedekt door de woonverzekeringen. Dit zijn de inboedelverzekering en de opstalverzekering.

Opstalverzekering

De braakschade aan je woning wordt gedekt door de opstalverzekering. Denk hierbij aan een ingeslagen ruit of een opengebroken deur. Of er sprake is van een eigen risico of een maximale verzekerde som hangt af van de polisvoorwaarden en dekking van je verzekering.

Inboedelverzekering

Spullen die uit je woning gestolen worden kun je claimen op je inboedelverzekering. Ook hier geldt dat wanneer je op je inboedelverzekering een schade claimt het eigen risico, de maximale verzekerde som en de bepaling van het schadebedrag afhankelijk is van je polisvoorwaarden en dekking. Lees meer over de dekkingen van de inboedelverzekering.

Inboedelverzekering nodig?
Vergelijk je inboedelverzekering snel en eenvoudig via onze website en vindt de goedkoopste inboedelverzekering.