https://www.isolatie-info.nl

Verschillende soorten woningisolatie

13 juli 2017 | Categorie: Woonverzekeringen

In de vakantieperiode beginnen veel mensen met klusjes ter voorbereiding van de komende winter. Een veel voorkomende klus is het isoleren van uw woning. Er is veel meer te isoleren in uw woning dan u denkt, en een goede isolatie zorgt voor een warm huis in de winter en een lage energierekening. Welke soorten isolaties zijn er nu eigenlijk? Wij zetten ze allemaal voor u op een rij.

Dakisolatie

Laten we bovenaan beginnen, namelijk de dakisolatie. Een huis zonder dakisolatie stookt op jaarbasis 780 m3 gas meer dan een woning met dakisolatie. Dakisolatie is altijd maatwerk en er zijn verschillende materialen beschikbaar.

Spouwmuurisolatie

Een goede spouwmuurisolatie is niet alleen goed voor warmte-isolatie maar is ook nog eens geluidwerend. Zomers wordt uw huis ook nog eens minder snel warm. Zorg echter altijd voor een goede ventilatie.

Buitenmuurisolatie

Deze vorm van isolatie is het meest energiebesparend, maar met zijn hoge materiaalkosten ook de duurste vorm van isolatie. Meestal plaatst men het materiaal tegen de muur en plaatst men daarover weer een afwerkingsmateriaal.

Leidingisolatie

Door onverwarmde en niet-gebruikte kamers lopen leidingen die warmte afgeven. Door deze aan de buitenkant te isoleren voorkomt u dat er warmte verloren gaat.

Vloer- en bodemisolatie

Isolatie van een begane grond kan uw gasverbruik drastisch verminderen. Er zijn verschillende manieren om uw vloer te isoleren. Let altijd goed op of er een kruipruimte is onder de vloer dit vergt namelijk een aangepaste vloerisolatie.

Glasisolatie

Heeft uw woning nog enkel glas? Dan realiseert u een flinke besparing door te kiezen voor dubbel glas. Gebruikt u daarbij hoog rendementsglas, dan loopt het energieverbruik nog harder terug.

Tochtstrips

Indien u veel kieren en naden heeft tussen uw kozijnen, deuren en muren krijgt u last van tocht. Door deze te dichten met tochtstips kunt u veel beparen m.b.t. stookkosten en dat tegen een relatief kleine investering.

Bent u nog op zoek naar een goede inboedel- of opstalverzekering? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs. U kunt ons bereiken op 0186 60 72 45 of via de mail. Via onze website kunt u tevens geheel vrijblijvend een online vergelijk doen van verschillende inboedelverzekeringen.