dakkapel

Verzekering van uw dakkapel

23 februari 2017 | Categorie: Woonverzekeringen

Het plaatsen van een dakkapel is een grote investering, en natuurlijk wilt u na de verbouwing zorgeloos van de dakkapel kunnen genieten. In dit geval kunt u ervoor kiezen om een verzekering af te sluiten. Er zijn verschillende verzekeringen mogelijk en wij leggen er graag een aantal aan u voor.

Waarom uw dakkapel verzekeren?

Er zijn verschillende verzekeringen mogelijk bij het plaatsen van een dakkapel. Het type verzekering hangt af van uw budget en het risico wat u wilt nemen. Een verzekering voor een dakkapel is echter niet verplicht. Wel is het belangrijk dat u ieder soort verbouwing aan uw huis doorgeeft aan uw verzekering. Dit omdat het uw bestaande verzekeringssituatie veranderd en u het risico loopt onderverzekerd te raken indien dit niet wordt aangepast.

CAR en aansprakelijkheidsverzekering

Iedere professionele dakkapelspecialist doet er verstandig aan om een zogenaamde CAR-verzekering (Construction Allrisk) te hebben. Deze beschermd het bedrijf namelijk tegen eventuele schade die tijden het bouwen wordt veroorzaakt. Ook dient het bedrijf te beschikken over een aansprakelijkheidsverzekering. Mocht er namelijk schade aan het huis van de buren ontstaan dan is dit ook meteen verzekerd. Mocht u meer vragen hebben welke verzekeringen er gelden tijdens het plaatsen van een dakkapel dan kunt u contact opnemen met een van onze verzekeringsspecialisten.

Aanbouwverzekering

Voor de verbouwwerkzaamheden aan uw huis kunt u een tijdelijke aanbouwverzekering afsluiten. Deze verzekering kunt u vervolgens ook uitbreiden met een aansprakelijkheidsrisico waardoor schade bij de buren ook gedekt is. Zelfs als uw dakkapelspecialist al CAR-verzekerd is kan de aanbouwverzekering voor u zeer nuttig zijn. Indien er schade is ontvangt u namelijk de schadevergoeding. Hierdoor kunt u zelf de schade laten herstellen, eventueel zelfs door een ander bedrijf. Voor het afsluiten van een aanbouwverzekering dient u vaak wel al te beschikken over een opstalverzekering.

Opstal- en Inboedelverzekering

Een opstal- of inboedelverzekering dekt schade aan uw huis, zoals brand-, water- en inbraakschade. De hoogte van de premie wordt bepaald d.m.v. de herbouwwaarde van uw huis. Dat is het bedrag dat nodig is om het pand na schade in dezelfde staat als voor de schade te herbouwen. Een nieuwe dakkapel verhoogt die herbouwwaarde. Het is daarom belangrijk dat u grote veranderingen aan uw woning doorgeeft aan uw verzekeraar om onderverzekering te voorkomen.

Rechtsbijstandsverzekering

Een misverstand tussen u en uw dakkapelspecialist kunt u het beste proberen onderling op te lossen. Mocht u er toch niet uitkomen en juridische hulp nodig hebben dan kunt u altijd een beroep doen op een rechtsbijstandsverzekering. Met deze verzekering zijn juridische kosten in de meeste gevallen namelijk gedekt.

Mocht u nog op zoek zijn naar een goede aansprakelijkheids-,  inboedel- of opstalverzekering neem dan geheel vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs. U kunt ons bereiken op 0186 60 72 45 of via de mail.