vraag inboedel opstal avp

Verzekeringen: opstal, inboedel en aansprakelijkheid

19 mei 2015 | Categorie: Aansprakelijkheidsverzekering

Wij krijgen nogal eens vragen over de overeenkomsten en verschillen tussen opstal, inboedel en aansprakelijkheid. Het is niet voor iedereen even duidelijk welke verzekering welke risico’s dekt. De inboedel- en opstalverzekering zijn woonverzekeringen. De aansprakelijkheidsverzekering is een heel ander soort verzekering. Wel kan je al deze verzekeringen in een pakket afsluiten waardoor je vaak aardig kan besparen. We zetten de drie verzekeringen op een rijtje.

Inboedelverzekering

Een inboedelverzekering dekt schade aan je inboedel. Onder je inboedel valt alles wat verhuisbaar is en dus niet vast zit aan je woning. Je bank behoort bijvoorbeeld tot je inboedel, deze kun je verhuizen zonder schade te maken. Een vensterbank die is vast gemetseld aan een kozijn behoort niet tot je inboedel. Deze is verzekerd op je opstalverzekering.

Op zoek naar een inboedelverzekering? Je kunt via deze website online inboedelverzekeringen vergelijken.

Opstalverzekering

De opstalverzekering dekt schade aan alles wat aard- en nagelvast zit aan je woning. Voorbeelden zijn de vensterbank die eerder beschreven werd, je dak of het sanitair.

Lees meer over het verschil tussen de inboedel- en opstalverzekering. Op zoek naar een opstalverzekering? Je kunt via deze website online opstalverzekeringen vergelijken.

De inboedel- en opstalverzekering zijn beiden woonverzekeringen en hebben te maken met je woonhuis. De aansprakelijkheidsverzekering staat hier los van.

Aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering is er om schade te dekken die jij veroorzaakt aan anderen. Bijvoorbeeld wanneer iemand gewond raakt door jouw schuld of als je per ongeluk de spullen van een ander beschadigt. Jij bent dan vaak aansprakelijk en de schadeclaim kan in dat geval hoog oplopen. De aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht maar het is wel erg verstandig om deze af te sluiten.

Eén pakket

Je kunt via deze website bovenstaande verzekeringen vergelijken. Dit kan los, maar je kunt ook pakketten vergelijken. Wanneer je al je verzekeringen in één pakket afsluit kun je vaak profiteren van interessante kortingen.