Vloeren: laminaat, vloerbedekking, linoleum of parket. Een opstalverzekering of inboedelverzekering?

14 augustus 2014 | Categorie: Inboedelverzekering

verzekering vloer laminaat

Iedereen heeft in zijn huis een bepaalde vloer liggen. Dit kan laminaat, vloerbedekking, linoleum, parket of een ander soort vloer zijn. Het is lang niet altijd duidelijk of een vloer verzekerd is en onder welke verzekering de vloer valt, de inboedelverzekering of de opstalverzekering?

Er zijn duidelijke afspraken gemaakt door verzekeraars met betrekking tot wat onder de inboedelverzekering en wat onder de opstalverzekering valt. Wij leggen je hieruit uit welke vloer onder welke verzekering valt.

Vloeren – Inboedelverzekering

Onder de inboedelverzekering val alles in je huis wat je kunt verhuizen zonder dat het van de woning losgemaakt moet worden en het beschadigd. Wat betekent dit voor vloeren? Sommige vloeren zijn makkelijk te verhuizen, laminaat kan je bijvoorbeeld meenemen. Andere vloeren zijn minder eenvoudig te verplaatsen. De regel voor laminaat en parket is dat wanneer je het los legt het onder de inboedelverzekering valt. Als je de vloer met lijm vastmaakt of met bijvoorbeeld spijkers of schroeven bevestigd dan behoort deze tot de opstalverzekering.
Let op, zachte vloeren zoals bijvoorbeeld tapijt, linoleum of vinyl vallen altijd onder de inboedelverzekering. Ook wanneer er lijm is gebruikt.

Vloeren – Opstalverzekering

De opstalverzekering omvat alle componenten van je woning die niet verhuisd kunnen worden zonder dat er beschadigingen worden veroorzaakt.

Tegelvloeren behoren altijd tot de opstalverzekering, deze worden vast gelegd.