onderverzekering-vve

Voorkom onderverzekering bij uw woonverzekering

4 mei 2018 | Categorie: Woonverzekeringen

Onderverzekering bij een inboedel- of opstalverzekering komt helaas nog steeds veelvuldig voor. U verzekerd uw woning of inboedel voor een bepaald bedrag. Mocht het zo zijn dat dit bedrag lager is dan de werkelijke waarde dan spreekt men van onderverzekering. In geval van schade kan dit heel vervelend voor u uitpakken aangezien u niet het volledige schadebedrag vergoed zult krijgen. Hoe voorkomt u onderverzekering? Wij leggen het u uit.

Schadevergoeding naar verhouding

De premie die u betaald voor uw woningverzekering wordt gebaseerd op de waarde van uw woning en/of inboedel. Deze waarde dient altijd zo exact mogelijk getaxeerd te worden door uzelf of een taxateur d.m.v. een herbouwwaarde die wordt opgesteld.

Voorkomen van onderverzekering

Het vaststellen en correct invullen van de herbouwwaarde voor uw woning of inboedel is dus zeer belangrijk. U maakt een schatting en vult deze in op het formulier wat uw verzekering heeft aangeleverd. De waarde van uw spullen fluctueert en voor u het weet kunt u daardoor onderverzekerd raken. Verzekeraars bieden daarom de optie “garantie tegen onderverzekering” aan die u hiertegen dekt.

Garantie tegen onderverzekering

Mocht u kiezen voor de garantie tegen onderverzekering dan hoeft u slechts een paar extra vragen in te vullen. Uw verzekeraar stelt vervolgens de waarde van uw inboedel en/of woonhuis vast. Is het bedrag alsnog te laag vastgesteld dan bent u hier met de garantie onderverzekering tegen gedekt. Hierdoor zal uw verzekering bij schade het volledige schadebedrag alsnog vergoeden. Uiteraard dient u wel alle gegevens in de garantie naar waarheid te hebben ingevuld. Iedere 5 jaar zult u de vragen van de garantie weer opnieuw in moeten vullen. Mocht het zo zijn dat uw situatie binnen deze 5 jaar veranderd dan dient u dit altijd direct door te geven aan uw verzekeraar. Op deze manier bent u altijd correct verzekerd en voorkomt u onderverzekering voor uw woonhuis en/of inboedel.

Mocht u nog op zoek zijn naar een goede inboedel- of opstalverzekering neem dan geheel vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs. U kunt ons bereiken op 0186 60 72 45 of via de mail. Via onze website kunt u tevens geheel vrijblijvend een online vergelijk doen van verschillende inboedelverzekeringen.