vraag inboedelverzekering

Wat is een inboedelverzekering?

19 juni 2015 | Categorie: Inboedelverzekering

Veel Nederlanders hebber er één afgesloten, een inboedelverzekering. Maar misschien dat je voor het eerst in een eigen woning intrekt en je niet precies weet wat een inboedelverzekering is. Is dit het geval? Dan leggen wij voor jou in dit artikel uit wat een inboedelverzekering is. 

De inboedelverzekering

De inboedelverzekering is een woonhuisverzekering. Er zijn twee bekende woonhuisverzekeringen, de inboedelverzekering en de opstalverzekering. Met de inboedelverzekering kun je jouw inboedel verzekeren. Heb je een inboedelverzekering afgesloten? Dan dan kun je als je schade aan je inboedel hebt van de verzekeraar de schade vergoed krijgen.

Wat is inboedel

Inboedel is alles in je woning wat NIET aard- en nagelvast zit. Je hoeft dus niets stuk te maken om het te verhuizen. Voorbeelden zijn je bankstel, schilderijen en je televisie. Als je meer wilt weten over inboedel dan hebben wij een blog voor je geschreven waarin we ingaan op wat inboedel precies is.

Dekking van je inboedelverzekering

De inboedelverzekering dekt dus schade die je hebt aan jouw inboedel. De meeste inboedelverzekeringen kennen twee dekkingen:

  • extra uitgebreide dekking
  • all risk dekking

De meeste uitgebreide dekking is de all risk dekking. Wij adviseren altijd om deze af te sluiten, je bent dan in veel meer situaties gedekt tegen relatief minder premie.

Polisvoorwaarden van je inboedelverzekering

Je weet nu wat de inboedelverzekering is. Je moet je er wel van bewust zijn dat niet alle inboedelverzekeringen gelijk zijn. Kijk daarom altijd in de polisvoorwaarden van je inboedelverzekering of er geen uitsluitingen zijn.

Via inboedelverzekeringen.nl kun je een vergelijking maken van meerdere verzekeraars en desgewenst een inboedelverzekeringen afsluiten. Je kunt ook meerdere verzekeringen in een pakket vergelijken en afsluiten, vaak kun je op deze manier profiteren van nog meer korting.