family of four on grass with hands up and dream

Welke verzekeringen heeft u nodig als u op uzelf gaat wonen?

30 mei 2017 | Categorie: Woonverzekeringen

Bent u van plan om binnenkort alleen of samen met uw partner een huis te kopen? Dan krijgt u te maken met een nieuw aantal vaste lasten zoals abonnementen, boodschappen, huur én verzekeringen. Om u wat research te besparen hebben wij in dit artikel de belangrijkste verzekeringen voor u op een rij gezet die u nodig heeft voor uw eigen woning.

Inboedelverzekering

Bij het hebben van een eigen woning is een inboedelverzekering de belangrijkste verzekering die u verplicht moet afsluiten. Een inboedelverzekering dekt immers schade aan uw spullen in huis en eventueel ook die in de tuin of schuur.

Zorgverzekering

In Nederland bent u verplicht om op de leeftijd van 18 jaar een zorgverzekering af te sluiten. U kunt dit doen bij dezelfde verzekering als die van uw ouders maar die keuze is uiteraard helemaal aan u. Een goede tip is om een goed vergelijkend onderzoek te doen bij verschillende zorgverzekeraars.

Aansprakelijkheidsverzekering

Met een aansprakelijkheidsverzekering bent u verzekerd tegen schade die u bij anderen aanricht. Indien u nog studeert bent u tot de leeftijd van 27 jaar meeverzekerd op de polis van uw ouders.

Reis- en annuleringsverzekering

Bent u helemaal gesetteld in uw eigen woning en wilt u een weekendje weg of op vakantie? Vergeet dan vooral niet om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. U kunt zich verzekeren per reis maar u kunt ook kiezen voor een doorlopende reisverzekering. Dit is vaak voordeliger en ook een stuk handiger!

Overige verzekeringen

Bovenstaande verzekeringen zijn dus zeer belangrijk. Maar het online vergelijken van verschillende verzekeringen kan essentieel zijn bij het besparen van geld. Niet iedere verzekering sluit namelijk klakkeloos aan op uw persoonlijke situatie. Kijk hier dus goed naar, en laat u altijd eerst vrijblijvend informeren.

Mocht u nog op zoek zijn naar een goede inboedel- of opstalverzekering neem dan geheel vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs. U kunt ons bereiken op 0186 60 72 45 of via de mail. Via onze website kunt u tevens geheel vrijblijvend een online vergelijk doen van verschillende inboedelverzekeringen.