16122901179_34d7b390dc_h

Zomerrisico’s, bent u goed verzekerd?

20 juni 2018 | Categorie: Inboedelverzekering

De zomer is voor de meeste mensen het favoriete seizoen. In de zomer gaat u lekker op vakantie, u steekt de barbecue weer aan en plaatst de tuinmeubels weer uit. De zomer kent dan ook net als de winter zijn eigen soort risico’s. Wat zijn nu eigenlijk de grootste risico’s in de zomer en hoe kunt u deze verkleinen?

Inbrekers actiever in de zomer

Inbrekers zijn in de zomer een stuk actiever dan in de winter. Logisch want op warme dagen staan de ramen en deuren regelmatig open. Ideaal voor dieven mocht u er even tussenuit zijn. Sluit dus bij het verlaten van uw woning alle ramen en deuren, ook die van uw balkon. Indien u op vakantie gaat probeer dan om uw huis een bewoonde indruk te geven en berg kostbare spullen goed op.

Gevaren van een barbecue

Barbecueën is natuurlijk hartstikke lekker en ook nog eens gezellig. Toch worden er ieder jaar mensen met ernstige brandwonden opgenomen in het ziekenhuis na een ongeluk met de barbecue. Wees dus altijd voorzichtig en plaats de barbecue op een veilige plek waar bij stabiel staat. Let goed op uw kinderen en gebruik nooit vloeibare brandstoffen.

Zomers noodweer

Door de warme dagen tijdens de zomer is de kans op noodweer aanzienlijk. Blikseminslag, wateroverlast en stormschade kunnen flinke schade veroorzaken aan uw woning en inboedel. Berg altijd uw tuinmeubel goed op, sluit ramen en deuren en schakel kostbare apparatuur lost van het elektriciteitsnet in geval van bliksem.

Zakkenrollers

Een dagje uit naar een leuke stad of naar een festival, eventueel in het buitenland? Wees dan beducht voor zakkenrollers. Die hebben het vaak voorzien op uw smartphones of portemonnee .

Controleer uw inboedelverzekering

Uiteraard is het goed om schade te voorkomen door voorzichtig te zijn en maatregelen te treffen. Maar als er toch iets gebeurt, kunt u maar beter goed verzekerd zijn. Mocht u nog op zoek zijn naar een goede inboedel- of opstalverzekering neem dan geheel vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs. U kunt ons bereiken op 0186 60 72 45 of via de mail. Via onze website kunt u tevens geheel vrijblijvend een online vergelijk doen van verschillende inboedelverzekeringen.