zonnepanelen_in_de_schaduw_invloed-pijp2-1024

Uw Zonnepanelen zijn niet automatisch verzekerd!

14 juni 2017 | Categorie: Woonverzekeringen

Steeds meer mensen investeren in zonnepanelen op het dak van hun woning. De kosten hiervan lopen al snel in de duizenden euro’s. Logisch dat u de dure zonnepanelen goed wilt laten verzekeren tegen schade door storm of tegen diefstal. Veel mensen denken echter onterecht dat de zonnepanelen automatische zijn meeverzekerd in hun opstalverzekering. Dit is dus niet het geval. Graag leggen wij dit aan u uit.

Gedekt in uw opstalverzekering?

Of zonnepanelen vallen onder uw opstalverzekering hang af van het feit hoe deze zijn bevestigd aan uw woning. Mocht dit correct zijn dan vallen ze namelijk onder het onroerend goed. U dient dit echter op voorhand altijd goed te controleren bij uw verzekeringsmaatschappij en het bedrijf dat de zonnepanelen komt installeren. De manier van montage kan in sommige gevallen ook invloed hebben op de dekking. Zonnepanelen dienen namelijk aard-en nagelvast gemonteerd te worden.

Diefstal van zonnepanelen

Zoals eerder vermeld is het belangrijk dat uw zonnepanelen aard- en nagelvast op uw dak zijn bevestigd. Dit zodat ze onder de dekking vallen van bijvoorbeeld uw opstalverzekering. Deze verankering zorgt er ook voor dat dieven de panelen niet zomaar kunnen meenemen. Controleer altijd bij uw verzekeraar hoe men tegen diefstal van de panelen aankijkt. Sommige verzekeraar dekken diefstal namelijk pas vanaf de tweede verdieping van uw woning. Laat u dus altijd goed voorlichten over de verzekering van uw zonnepanelen.

Indien u huurder bent

Wat als u een woning huurt en niet de eigenaar van het pand bent, maar wel de eigenaar van de zonnepanelen? In dit geval vallen de panelen onder een andere verzekering en dient u de voorwaarden van uw inboedelverzekering te controleren. Vaak kunt u met uw verzekeraar overleggen om een aanvullende dekking of extra paragraaf toe te voegen speciaal voor de zonnepanelen. Meestal zal uw premie hierdoor iets hoger worden aangezien de waarde van de inboedel ook hoger ligt.

Mocht u nog vragen hebben over de verzekering van uw zonnepalen, of bent u nog op zoek naar een goede inboedel- of opstalverzekering? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs. U kunt ons bereiken op 0186 60 72 45 of via de mail. Via onze website kunt u tevens geheel vrijblijvend een online vergelijk doen van verschillende inboedelverzekeringen.